Firmy, które jako pierwsze wprowadzały na rynek Azstaksantynę jako uzupełnienie diety, reklamowały ją jako skuteczny przeciwutleniacz, nie znając jeszcze wszystkich jej możliwości.
Ku ich zaskoczeniu, użytkownicy preparatu zaczęli zgłaszać zdumiewające, dobroczynne skutki wywierane przez niego, m.in.
uśmierzenie bólu spowodowanego artretyzmem,
wzrost siły i odporności,
zapobieganie grypie i przeziębieniom,
brak oparzeń słonecznych mimo dłuższego przebywania na słońcu.
To sprawiło, że wiele ośrodków na całym świecie podjęło badania nad Astaksantyną, które dowiodły, że może ona znaleźć szereg nowych zastosowań w żywieniu.
Badania te ciągle trwają, w miarę jak środowisko naukowe odkrywa nowe możliwości preparatu.
Wszystkie opisane tu właściwości Astaksantyny są wynikiem badań przeprowadzonych przez wielu naukowców z całego świata.
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej jak je wyłączyć. .